Producten

Voor uw voetprobleem hebben wij een oplossing!

Maak Een Afspraak

SOORTEN SCHOENEN EN OPLOSSINGEN

Om te komen tot een goede diagnose en een effectief behandelplan, is de informatie van de huisarts of een andere verwijzer belangrijk voor ons. Op basis hiervan gaan we uitgebreid met u in gesprek over de historie en de aard van uw klacht. Er volgt een voetonderzoek, dit heet een anamnese. Vervolgens onderzoeken we ook de stand van de rug, de heupen en de knieën. Door de verschillende afdrukmethodes kunnen we uw houdingskenmerken vaststellen en vastleggen. Met blauwdrukken, een schuimafdruk en/of een digitale scan kunnen we exact bepalen waar en hoe we moeten corrigeren en behandelen.

Hieronder vindt u alle soorten schoenen en oplossingen die wij te bieden hebben!

We adviseren een aangepaste confectieschoen om diverse redenen, bijvoorbeeld als er een beenlengteverschil is geconstateerd door onze adviseur. U kunt ook knieklachten of overbelaste voeten hebben, of een lichte standsafwijking. Een kleine aanpassing aan uw ‘gewone’ schoen kan dan een uitkomst zijn. Die aanpassing gebeurt meestal aan de binnenkant, zonder het uiterlijk van de schoen te veranderen, maar het is ook mogelijk om de hak en de zool aan te passen.

In principe zijn de meeste schoenen geschikt voor een aanpassing. Het is wel belangrijk dat u schoenen uitkiest die u veel draagt en die voldoen aan de algemene criteria van een goede schoen.

De orthopedisch adviseur vertelt u welke aanpassing voor u het meest doeltreffend is. Hij inventariseert, doet onderzoek, maakt afdrukken van uw voeten en gaat met u in gesprek over de best passende oplossing.

Semi-orthopedische schoenen, ook wel B-schoenen genoemd, lijken op confectieschoenen maar hebben meer ruimte om orthopedische aanpassingen en correcties in aan te brengen. B-schoenen draagt u als u door bepaalde voetproblemen niet meer terecht kunt in de reguliere schoenwinkel. Semi-orthopedische schoenen adviseren we vaak bij uiteenlopende klachten als diabetes, reuma, voorvoetklachten en bepaalde standsafwijkingen van de voet. U kiest dan uit ons modellenboek het type schoen, kleur, leersoort en de afwerking. Hierna worden de schoenen besteld en bij ons de aanpassingen gedaan.

Catalogus Nimco


Catalogus Durea


Catalogus Fits Footwear

Deze schoenen, ook wel A-schoenen genoemd, maken we volledig op maat. U komt in aanmerking voor dit type schoenen als een aangepaste schoen niet meer voldoet en u op aanraden van uw arts u deze voorziening voorgeschreven krijgt. Er is dan sprake van uiteenlopende ziektes of aandoeningen, waaronder reuma, diabetes, ernstige voorvoetklachten, polyneuropathie of bepaalde standsafwijkingen van de voet.

Er wordt vaak gedacht dat orthopedische schoenen niet meegaan met de tijd; niets is minder waar. Door de huidige technieken en mogelijkheden maken we schoenen die u niet alleen goed zitten maar ook zeker uw smaak zijn. Trendy, klassiek of sportief, alles is mogelijk. (nogmaals link naar de catalogus)

Catalogus Brigante


Catalogus Looxz

Hoe gaat het in zijn werk, orthopedische schoenen aanmeten? We starten met een uitgebreid voet- en bewegingsonderzoek. Uw adviseur analyseert uw klachten, overlegt eventueel met andere specialisten in het team, meet de druk onder uw voeten en maakt op drie verschillende manieren afdrukken. Daarna maken we een leest als basis voor de passchoen. Zo kunt u beoordelen of de schoen goed zit en of dat we nog aanpassingen moeten doen voor meer comfort of een betere pasvorm. Vervolgens wordt de definitieve schoen gemaakt. De levertijd voor orthopedische schoenen is circa 5 weken na het passen.

U bent geopereerd of door bepaalde voetaandoeningen niet in staat om schoenen van stevig materiaal te dragen? Dan biedt een voorlopige orthopedische schoen (VLOS) uitkomst. Dit is een tijdelijke maatschoen van comfortabel materiaal waarin alle noodzakelijke orthopedische aanpassingen zijn gedaan. Zo bent u snel weer op de been, meestal binnen tien dagen, en kunt u starten met uw revalidatietraject. De schoen beschermt, ondersteunt en ontlast pijnlijke plekken en wonden aan uw voet totdat u uw definitieve schoenen kunt dragen.

Er zijn ook confectieverbandschoenen die worden ingezet als de voeten erg dik zijn door vocht (oedeem), wonden of door zwachtels. Deze bieden de voeten bescherming en verlagen de druk.

Officieel heten ze orthopedische voetbedden; u kent ze als steunzolen of podotherapeutische zolen. Bij Voetzorg Noord Orthopedie maken we alle zolen op maat. Zo lossen we gericht uw voetprobleem op met een goede ondersteuning of correctie. De steunzolen draagt u in uw confectieschoenen of in aangepaste schoenen. Het zijn losse inlegzolen die uw voet- en loopstand verbeteren tijdens het dragen. In het begin is het voor de meeste mensen even wennen, maar al snel wilt u niet meer zonder.

Catalogus Fits Footwear

SCHOEN ADVIES

Schoen advies m.b.t. draagtijd, onderhoud en reparatie

Wanneer u voor de eerste keer (semi-)orthopedische schoenen krijgt moeten uw voeten wennen aan de gecorrigeerde of ondersteunende functie van de schoenen. Hierdoor kan het zijn dat er wat irritatie ontstaat aan uw voeten, daarom adviseren wij u om de voeten regelmatig te controleren op roodheid en drukplekken, en het volgende schema aan te houden met betrekking tot de draagtijd van de schoenen:
Dag 1: 1.5 uur
Dag 2: 3 uur
Dag 3: 4 uur
Dag 5: 5 uur
Dag 6: 6 uur
Dag 7: 7 uur
Dag 8: 8 uur

Wanneer u orthopedische schoenen heeft gekregen moet u hier lang mee doen. Het is dan ook belangrijk om de schoenen goed te onderhouden. U krijgt bij aflevering van uw schoenen een onderhoudssetje mee wat geschikt is voor uw schoenen.

Wanneer uw orthopedische schoenen gerepareerd moeten worden adviseren wij u om dit bij uw orthopedisch schoenmaker te doen. Deze heeft namelijk de juiste materialen voor uw schoenen. Mocht u volledig orthopedische schoenen (OSA) hebben dan is dit zeker raadzaam. Alle reparaties vinden namelijk plaats met de leesten van uw voeten in de schoen. Dit wordt gedaan, zodat de pasvorm niet uit de schoen gaat tijdens het aanpersen van de zool.

Het repareren van de schoenen, wanneer er slijtage is, is in overleg met uw adviseur. De rekening van de reparatie van uw schoenen is voor eigen kosten.

Maak Een Afspraak

Wilt u contact met ons opnemen?

Denkt u dat we ook iets voor u kunnen betekenen?

Dit kan, door onderstaand formulier in te vullen nemen wij zo snel mogelijk met u contact op.

Maken of wijzigen van een afspraak? Bellen is het snelst!