Voetzorg Noord

Wij lossen voetproblemen op, zodat u er weer op uit kunt!

Maak Een Afspraak

ONZE MEDEWERKERS

Stuk voor stuk gepasioneerde mensen. Gezamenlijk jaren ervaring op het gebied van (semi) orthopedische schoenen, inlays, verbandschoenen en nog veel meer..

Bert Rengers
Bert RengersOrthopedisch adviseur, eigenaar
Michael Rengers
Michael RengersOrthopedisch adviseur, eigenaar
Mark Jagt
Mark JagtOrthopedisch adviseur
Herdie de Vries
Herdie de VriesSenior Orthopedisch vakspecialist, chef werkplaats
Kay Wemhof
Kay WemhofJunior orthopedisch adviseur
Tom Rengers
Tom RengersPodotherapeut
Team Voetzorg Noord
Team Voetzorg Noord

Hoe gaan we te werk?

1. Onderzoek

Om te komen tot een goede diagnose en een effectief behandelplan, is de informatie van een specialist of een andere verwijzer belangrijk voor ons. Op basis hiervan gaan we uitgebreid met u in gesprek over de historie en de aard van uw klacht. Er volgt een voetonderzoek, dit heet een anamnese. Vervolgens starten we het lichamelijk onderzoek. Door de verschillende afdrukmethodes kunnen we uw houdingskenmerken vaststellen en vastleggen. Met blauwdrukken, een schuimafdruk en/of een digitale scan kunnen we exact bepalen waar en hoe we moeten corrigeren en behandelen. Voor orthopedische schoenen (OSA) ontwikkelen we een houtenleest. Dit is de ‘pas-mal’ van uw voet.

Krijgt u bijvoorbeeld een voetanalyse dan kijkt de adviseur naar de totale stand van het lichaam vanaf de voeten. Er zijn verschillende metingen mogelijk, bijvoorbeeld van de beenlengten en van de rug. Ook kan een drukmeting van de voeten worden gemaakt om de mate van belasting te bepalen. Voet- en blauwafdrukken worden gemaakt om af te lezen wat voor type voet u heeft: normaal, hol- of platvoet.

Lees meer

2. Soorten oplossingen

Geen voet en klacht is hetzelfde, daarom zijn er ook verschillende oplossingen mogelijk. Het eindproduct kan bijvoorbeeld een (semi-)orthopedische schoen, een steunzool of een OVAC zijn. Het doel van deze behandeling is om de functie van de voet zoveel mogelijk te behouden of te verbeteren, de mobiliteit te optimaliseren en om toekomstige klachten te voorkomen.

Lees meer

3. Passen en Afleveren

Als we bijvoorbeeld orthopedische schoenen voor u gaan maken, dan ontwikkelen we eerst een proefmodel, een zogenaamde passchoen. Hiervoor maken we na de eerste afspraak meteen een vervolgafspraak. Aan de hand van de meetgegevens maken we een leest die als basis dient voor de passchoen. Die schoen helpt om de pasvorm goed te kunnen beoordelen. Als de passchoen goed zit, maken we de definitieve schoenen. U kiest zelf de kleuren en het model, daarna worden de schoenen door een orthopedisch schoentechnicus voor u gemaakt. Kijk voor voorbeelden in onze catalogus.

Catalogus Looxz
Catalogus Brigante

Bij semi-orthopedische schoenen en steunzolen geldt dat u komt passen als deze klaar zijn; u hoeft hiervoor tussentijds niet langs te komen.

Afleveren
Is de pasvorm goed? Hoe is het loopcomfort? Als de schoenen of de steunzolen klaar zijn, bekijkt u samen met de adviseur of het ontwikkelde product voldoet. Dit doen we door middel van een stuk te lopen in onze loopgang. Als we samen tevreden zijn over het resultaat, kunt u het product mee naar huis nemen.

Lees meer

4. Controle en nazorg

Zowel voor schoenen als voor steunzolen geldt dat er een controle plaatsvindt na vier tot zes weken na aflevering. Hiervoor maken we direct een afspraak bij aflevering. Tijdens deze controle checkt de adviseur wat uw ervaringen tot nu toe zijn en of het product voldoet aan de hulpvraag en de wensen zoals aangegeven in het behandelplan. Mocht het nodig zijn, dan volgt er een aanpassing.

Lees meer

WAT ZEGGEN ONZE PATIËNTEN

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae

Avatar
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque
PENNY DANIELS
Avatar 2
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque
MARGERET TINSDALE
Avatar 3
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque
ROSE JAMERSON
0
Gezonden Voeten
0
Biertjes gehad
0
Bakken koffie
0
Behaalde cursussen

Maak Een Afspraak

Wilt u contact met ons opnemen?

Denkt u dat we ook iets voor u kunnen betekenen?

Dit kan, door onderstaand formulier in te vullen nemen wij zo snel mogelijk met u contact op.

Maken of wijzigen van een afspraak? Bellen is het snelst!